2017/05/27 Agrocentrum - strona główna Mapa strony Agrocentrum kontakt e-mail
Agrocentrum - aktualnosci

Menu

reklama

Agra Zambrów

Polecamy

Pogoda

Reklama

rzetelna firma

Spotkanie dilerów 2015 – Hotel Nad Pisą 6 luty 2015

Strona główna » Aktualności » Spotkanie dilerów 2015 – Hotel Nad Pisą 6 luty 2015

Spotkanie dilerów 2015 – Hotel Nad Pisą 6 luty 2015

 

Tradycją można już nazwać coroczne spotkanie z naszymi Dystrybutorami. Tym razem gościliśmy w Hotelu nad Pisą w Piszu. Nasze spotkanie rozpoczął Pan Prezes Stanisław Pietruszyński, który przywitał zgromadzonych gości.

Czesław Szlagowski przedstawił podsumowanie poprzedniego roku w różnych ujęciach. Od kilku lat widać wzrost znaczenia działu bydła Agrocentrum w rynku. Jako firma posiadająca wciąż jedną wytwórnię można powiedzieć, iż możemy być dumni, zarówno jako firma, ale i jako sieć dystrybucyjna, iż pniemy się rokrocznie wciąż w górę. Świadczy to iż Nasi klienci, farmerzy są zadowoleni z Naszych usług, iż dobrze współpracuje się z Naszymi Dilerami.

Piotr Zaczek zaprezentował nową systematykę i plany z jakimi wejdziemy na Nową Wytwórnię Pasz w Grajewie. Kilka z Naszych nowych propozycji wzbudziło szerokie zainteresowanie wśród zaproszonych gości.

Nową ofertę działu Farma Organika przedstawiał Łukasz Żurawiecki. Omówił produkty, które około miesiąc temu weszły do oferty Agrocentrum, ale także przedstawił nowości, które już w najbliższym czasie wzbogacą Ofertę tego nowego i innowacyjnego działu. O największej Naszej nowości, o Naszej „perełce” mówił Darek Lemański. Oczywiście chodzi o Naszą Nową Wytwórnię Pasz w Grajewie. Zostały przedstawione  możliwości produkcyjne, nowinki techniczne i nowa wizja podejścia do produkcji pasz dla bydła. Nowa wytwórnia będzie miał możliwość wyprodukowania produktu który jest w stanie zaspokoić każdą potrzebę jaką wygeneruje rynek, czy z jaką wystąpi do Nas klient. W to wierzymy i z tą nadzieją będziemy wkrótce organizować uroczyste otwarcie, na które z całą pewnością Państwa zaprosimy.
Niezwykle emocjonującą częścią spotkania było wyróżnienie naszych najaktywniejszych dystrybutorów. Pierwsze miejsca w sześciu kategoriach należały do:


1.      Sprzedaż pasz

Brat Rol Adam Zaczek, Andrzej Zaczek;


2.      Sprzedaż koncentratów

Hurt Detal Michał Truszkowski;


3.      Sprzedaż Vit Agro

FHU Marek Mrozek;


4.      Sprzedaż Agrolaki

Budrol Jan Kuczyński;


5.      Najlepszy płatnik

Łaskarzewski Radosław;


6.      Najlepsza struktura sprzedaży

Anpol Anna Gardecka.


Uroczystą kolacją i całonocną zabawą zakończyliśmy tegoroczne spotkanie.

 

Daniel Marchelewski
kom.  +48  693 457 561
e-mail: d.marchelewski@agrocentrum.pl

Zobacz również

Dni otwartych drzwi nowoczesnych obór

Dni otwartych drzwi nowoczesnych obór

    Na tegoroczną edycję spotkań z Nowoczesnymi oborami, jedną z lokalizacji wybranych przez de Laval,   było gospodarstwo  Agnieszki i Leszka Samluk z miejscowości Murawy    Gospodarstwo rolne Państwa Samluk jest gospodarstwem rodzinnym w województwie podlaskim, które kontynuuje tradycje produkcji mleka. Powierzchnia gruntów gospodarstwa wynosi łącznie 120 ha. Dawniej krowy były utrzymywane w oborze w systemie uwięziowym. W roku 1998 została wybudowana nowa obora

Melasa w żywieniu bydła mlecznego.

Melasa w żywieniu bydła mlecznego.

            Racjonalne żywienie opiera się na dostarczaniu za pomocą pasz składników pokarmowych w odpowiedniej ilości i jakości, co w zasadniczym stopniu wpływa na poziom hodowli bydła. Najważniejszymi aspektami dzisiejszej hodowli są genetyka i żywienie. Musimy pamiętać, że jeśli myślimy o doskonaleniu stada, poprawieniu genotypu, wydajność, pokroju, czy jakiejkolwiek innej cechy to nie możemy zapomnieć o odpowiednim żywieniu, o zmieniającym się wraz z rozwojem tych cech

„Dojrzewanie kiszonki” –  zabezpiecz najwyższą jakość.

„Dojrzewanie kiszonki” – zabezpiecz najwyższą jakość.

1.    Wprowadzenie – informacje podstawowe Zakiszanie to metoda konserwacji soczystych surowców pasz objętościowych oparta o pożądane  bakterie produkujące kwas mlekowy w kontrolowanych warunkach beztlenowych. Celem takiej fermentacji jest obniżenie pH zakiszanego materiału oraz uzyskanie stabilnego w czasie surowca paszowego. Mając na uwadze, iż kiszonka z kukurydzy (KK) staje się podstawową paszą objętościową w żywieniu krów, a kiszonki z traw (KT) i roślin motylkowych (KM) są

Ta strona wykorzystuje pliki cookies m.in. do celów statystycznych. Jeśli nie wyrażasz na to zgody, wyłącz obsługę cookies w ustawieniach swojej przeglądarki.

Zaakceptuj cookies Więcej informacji