2015/05/27 Agrocentrum - strona główna Mapa strony Agrocentrum kontakt e-mail
Agrocentrum - aktualnosci

Menu

reklama

Agra Zambrów

Polecamy

Pogoda

Reklama

rzetelna firma

Targi w Szepietowie

Strona główna » Aktualności » Targi w Szepietowie

Targi w Szepietowie

Zapraszamy do zapoznania się z naszą fotogalerią z VI Ogólnopolskiej Wystawy Bydła Hodowlanego i XVII Regionalnej Wystawy Zwierząt Hodowlanych. Na wystawach w Szepietowie odbyła się prezentacja zwierząt oraz zostały wręczone okolicznościowe statuetki klientom Agrocentrum.

Zobacz również

Szkolenie u Beaty i Janusz Karwowskich

Szkolenie u Beaty i Janusz Karwowskich

16 stycznia 2013 w Gospodarstwie Państwa Beaty i Janusza Karwowskich w miejscowości Kosaki gmina Piątnica, odbyło się szkolenie doradców terenowych Agrocentrum. Szkolenie prowadził Pierre Picheon z firmy Lallemand. Główną uwagę tym razem przyłożyliśmy do wyglądu i konsystencji TMR, jego strawności oraz odchodów zwierząt. Obserwowaliśmy wypełnienia żwacza oraz różnice w wymienionych cechach pomiędzy grupą laktacyjną a grupą krów i jałówek w okresie przejściowym. Strawność, struktura oraz

Przedruk z Podlaskie Agro – Dni Otwarte Obór z Robotami Udojowymi

Przedruk z Podlaskie Agro – Dni Otwarte Obór z Robotami Udojowymi

      Dziękujemy serdecznie redakcji „Podlaskie Agro” za udostępnienie poniższego materiału.

Melasa w żywieniu bydła mlecznego.

Melasa w żywieniu bydła mlecznego.

            Racjonalne żywienie opiera się na dostarczaniu za pomocą pasz składników pokarmowych w odpowiedniej ilości i jakości, co w zasadniczym stopniu wpływa na poziom hodowli bydła. Najważniejszymi aspektami dzisiejszej hodowli są genetyka i żywienie. Musimy pamiętać, że jeśli myślimy o doskonaleniu stada, poprawieniu genotypu, wydajność, pokroju, czy jakiejkolwiek innej cechy to nie możemy zapomnieć o odpowiednim żywieniu, o zmieniającym się wraz z rozwojem tych cech

Ta strona wykorzystuje pliki cookies m.in. do celów statystycznych. Jeśli nie wyrażasz na to zgody, wyłącz obsługę cookies w ustawieniach swojej przeglądarki.

Zaakceptuj cookies Więcej informacji